Роздавала листівки та агітувала за... СРСР: Поліцейські повідомили про підозру жительці Кам`янського

У Кам'янському правоохоронці повідомили про підозру місцевій жительці за пропаганду комуністичного режиму. Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області, передають Патріоти України.

Зазначається, що 45-річна жінка ходила по місту в одязі з тоталітарною символікою та пропагувала комунізм. Стало відомо, що 13 січня місцеві мешканці повідомили до поліції про жінку в одязі з символікою СРСР, яку помітили в парку в Південному районі міста, один із заявників розповів, що порушниця роздавала громадянам листівки з символікою комуністичного тоталітарного режиму та агітувала за ідеї відродження радянського союзу.

"На місце виїхали поліцейські, встановили особу жінки та доставили її до відділення поліції. Відносно 45-річної агітаторки слідчі відкрили кримінальне провадження", - зазначається у дописі.

Зокрема повідомляється, що 27 січня за погодженням з Кам'янською окружною прокуратурою жінці повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Додається також, що санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...